Nooit meer een kledingmiskoop via het internet

Bijna alle kledingmerken hebben inmiddels een eigen onlineshop. En het aantal websites voor privéverkoop en outlet zijn niet meer bij te houden. Toch zijn we niet altijd even happig om kleding of schoenen op het internet te kopen, want we kunnen niet passen. Deze regels zouden u moeten helpen de sprong te wagen, zonder gevaar voor miskopen!

Regel 1: Raadpleeg de matentabel

Veel sites geven een matentabel op. Een 38 bij het ene merk is immers geen 38 bij het andere. Daarom staan de gegevens vaak in cm. Kortom: meet zorgvuldig uw heupen, benen, armen en borstomtrek.

Regel 2: Kies een aanpasbaar of basic model

Bijvoorbeeld een jurk met aanpasbare schouderbandjes. Voor kinderbroeken moet u erop letten dat u ze met een elastiek kunt dichtsnoeren. Als dat niet kan, ga dan voor een klassiek model dat eenvoudig in te nemen is en waar u geen zes uur aan moet naaien.

Regel 3: Zoom in op de foto’s!

Als u inzoomt, kunt u de stof en de afwerking van een kledingstuk goed bekijken. Hoe mooier de afwerking, hoe beter het kledingstuk zal vallen.

Regel 4: Koop het kledingstuk in verschillende maten

Twijfelt u toch nog tussen een 36 en een 38? Tussen halswijdte 48 en 50? Koop ze allebei! Bij vele onlineshops mag u artikels gratis terugzenden. U hoeft dan enkel de maat die niet past terug te sturen. En als u snel bent, krijgt u het bedrag teruggestort op bijna hetzelfde moment dat uw creditcard wordt gedebiteerd.